top of page
Afro-Amerikaanse jongeren aan het dansen
Steun ook. Help ons helpen.

Eenmalige gift

Ik steun SAVIZ met een gift
van € 10 tot € 1.000

Doneren

Ik word Vriend en steun SAVIZ
met een periodieke bijdrage

Schenken

Ik wil een groter bedrag schenken (vanaf € 1.000) 

Nalaten

SAVIZ vrij van erfbelasting steunen door opname in uw testament

Schenken

SAVIZ steunen met een schenking

Evenals bij giften kan een schenking gedaan worden in de vorm van een eenmalige bijdrage of als een periodieke vijf jarig fiscaal volledig aftrekbare bijdrage.  Een schenking kan als algemene ondersteuning voor het werk van onze Stichting, maar leent zich ook bij uitstek voor een bijdrage of financiering van een door u bepaald geoormerkt doel. Dit kan zijn de financiële ondersteuning van een bepaald gezin of persoon dan wel een geoormerkte bestemming.

Dit laatste kan bijvoorbeeld zijn de financiering van een gerichte studie en opleiding waardoor kansen op de arbeidsmarkt worden verbeterd. Daarbij komt dat diploma’s behaald in het buitenland vaak niet worden erkend in Nederland. Hiervoor benodigde aanvullende opleidingen zijn veelal kostbaar en lenen zich daardoor voor een gerichte ondersteuning in de vorm van financiering of sponsoring van deze hoge kosten.


SAVIZ heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat onze stichting geheel vrijgesteld is van schenk- en erfbelasting. Een schenking vanuit uw erfenis komt daardoor volledig ten goede aan de doelstellingen van de stichting.

Fiscaal voordeel

Voor eenmalige giften of donaties zie de informatie bij giften.

Periodieke donatie of schenking

Als u kiest voor een periodieke donatie of schenking voor (tenminste) 5 jaar is uw steun aan SAVIZ volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Een periodieke bijdrage moet schriftelijk worden vastgelegd in een overeenkomst “periodieke gift in geld” tussen u en SAVIZ. U behoeft hiervoor niet naar een notaris en kan in overleg met SAVIZ  in een speciaal daarvoor bestemd formulier worden vastgelegd. Zie download link:'Overeenkomst Periodieke gift in geld' (pdf).

Persoonlijk contact
Voor meer informatie of om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met Srdjan Milenic (voorzitter) via 06-383 825 63. U kunt hem ook een persoonlijke e-mail sturen of bericht via ons contactformulier.

Overeenkomst

Periodieke gift in geld

Exemplaar voor de schenker

bottom of page