Pasen in  het detentiecentrum

Met Pasen hebben alle ingeslotenen van het detentiecentrum op hun verzoek een doos met fruit gekregen, verzorgd door de Turkse supermarkt Corum in Zeist. De attentie viel zeer in de smaak. Een van de mannen maakte van het deksel een kunstwerk voor Pasen. 

HET VERHAAL ACHTER HET KLEED L ‘ESPOIR VAN ISABEL FERRAND

Elke dinsdag komt beeldend kunstenaar Isabel Ferrand naar het Detentiecentrum om naailes geven aan de vrouwen die ingesloten zijn. Ze doet dit omdat ze erg geraakt is door de situatie van de vluchtelingen en dit haar manier is om haar betrokkenheid te tonen. Download hier het verhaal achter deze naailessen.

KINDEREN UIT HET AZC NAAR LOBBUS 2015

In de zomer van 2015 konden de kinderen uit het AZC deelnemen aan de vakantieactiviteiten van LOBBUS. De kinderen werden elke dag met een bus gehaald en weer teruggebracht. Ook kregen alle kinderen een rugzakje met een regencape, een bidon en wat snoep. De kosten voor deelname en vervoer werden door verschillende instanties gedragen.

SAVIZ ondersteunde het initiatief door geldwerving en beheer. Het was een groot succes, al viel het aantal deelnemende kinderen wat tegen (zie het verslag van Arie Theisens). Het geld dat voor deze actie is geschonken blijft geoormerkt als LOBBUS-fonds. Daarmee kunnen we volgend jaar opnieuw vluchtelingenkinderen een paar vrolijke weken zomervakantie geven.

VERKOOP COLORETTI VOOR SAVIZ

Het afgelopen jaar zijn Corja Bekius en Nele van Bastelaer begonnen met het maken van hangertjes.

Corja schildert minischilderijtjes en Nele verwerkt die tot sieraden (hangers in verschillende maten en sinds kort ook oorbellen.

Een hanger kost 7,50 - 10,00 (afhankelijk van de maat). Van elk verkocht sieraad gaat 2 euro naar SAVIZ.

Wilt u iets bijzonders voor een bepaalde gelegenheid? We ontwerpen er graag een voor u.

Contact via deze website of coloretti@outlook.com

TELEFOONKAARTENACTIE 2016 EN ANDERE HULP

Ook dit jaar willen we alle ingeslotenen met kerstmis een telefoonkaart geven en spullen voor de activiteitenbegeleiding. Doet u (weer) mee? Het is iets dat we heel concreet voor deze mensen kunnen doen. Mocht Zeist straks sluiten, dan gaat alles wat over is naar Rotterdam of Schiphol. De doelgroep blijft gelijk.

Giften zijn welkom op bankrekening NL25 INGB 0007 4540 20 tnv Steuncomité Asielzoekers en Vluchtelingen in Zeist.


MAATJESPROJECT

Voor de meeste nieuwe Nederlanders is leven en wonen in Nederland totaal anders dan wat zij in hun land van herkomst gewend waren. Daar komt bij dat er mensen zijn, die voor dat zij naar Nederland kwamen afschuwelijke dingen hebben meegemaakt. Zij kunnen het extra moeilijk hebben om hun plek in Nederland te vinden. Voor extra ondersteuning kunnen zij via Vluchtelingenwerk Midden Nederland (VWMN) een maatje krijgen. 

Als er financiële nood is die niet elders gelenigd kan worden kan SAVIZ bijspringen met een renteloze lening. VWMN, de maatjes en SAVIZ werken hierin nauw samen.


Maatje worden? Geef u op bij Corja Menken-Bekius (menkenbekius@hetnet.nl / 030 6962283)

 

Wat doen maatjes?

-       iemand op weg helpen bij de inrichting van de woning

-       kennismaking met de buren regelen

-       samen iets gezelligs ondernemen (bibliotheek, wandelen o.i.d.)

-       wegwijs maken in de woonplaats: huisarts, bibliotheek, moskee/kerk etc.

-       de eerste (paar) keer meegaan naar een sportclub

-       helpen bij het ordenen van de post

-       helpen bij het bijhouden van een kasboek

 

Wat de maatjes ook samen ondernemen, een luisterend oor bieden en het oefenen van de spreekvaardigheid is altijd van belang.

 

Dit Maatjesproject is aangesloten bij de Maatjes Alliantie van Zeist. Dit is een samenwerkingsverband van alle maatjesprojecten in de gemeente Zeist.

SINTERKLAASFEEST 2013

Elk jaar organiseert Vluchtelingenwerk Midden Nederland (VWMN) Afdeling Zeist een Sinterklaasfeest voor de kinderen van de mensen die zij begeleiden. Dit zijn families die onlangs Zeist als woonplaats toegewezen hebben gekregen. Het feest organiseren de nieuwe Nederlanders zelf. SAVIZ helpt bij de werving van financiële-hulp-sinterklazen en staat garant voor de financiële kant.

Een oproep van de Diaconie van de Protestantse Kerk in Zeist West om gebruikt maar nog goed kinderspeelgoed weg te geven aan vluchtelingenkinderen in Zeist leverde meteen een hele berg op. ‘Is dit voldoende?’, mailde de organisator Erik te Winkel. Meer dan! Veel dank aan alle gevers en inpakkers. 
Voor informatie, contact, giften en sponsoring:

Of voor andere vragen, vul het formulier in. Dank U!

​© Copyright 2013 Stichting Steuncomité Asielzoekers en Vluchtelingen In Zeist

Secretariaat:

C. Bekius

Oude Arnhemseweg 315
3705 BG Zeist 

 

SAVIZ werkt samen met:

Vluchtelingenwerk Midden Nederland (VWMN)

Zeist@vwmn.nl

 

Raad Van Kerken Zeist

www.raadvankerkenzeist.nl

www.wakezeist.nl

 

Vluchtelingenkinderen

Hoofdstraat 146, 3972 LE Driebergen

Telefoon 0343 415944

 

Kerk in Actie is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland

www.kerkinactie.nl

 

International Network of Local Initiatives with Asylum seekers

www.inlia.nl

 

LOS Stichting Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt

www.stichtinglos.nl